• Schoenendoosactie
  • Schoenendoosactie

Schoenendoosactie

Het einde van het jaar staat voor veel Nederlanders in het teken van Sinterklaas. De kleintjes zijn allemaal gespannen voor de aankomst van Sinterklaas en zetten vol verwachting hun schoen. Tekeningen worden gemaakt, liedjes gezongen en allemaal hopen ze dat er weer cadeautjes worden gebracht. Dit jaar willen we als DNC iets extra’s doen rondom Sinterklaas. Naast dat onze kinderen van de Sint cadeautjes krijgen, willen we ook graag dat zij cadeautjes schenken aan kinderen die niet zo bevoorrecht zijn.

We willen daarom een schoenendoosactie opzetten voor de kinderen van Yayasan Lentera Anak Pelangi. Deze stichting zet zich in om het psychosociale welzijn van kinderen met HIV en hun gezinnen te verbeteren.

Een schoenendoos-actie is heel simpel. Neem een schoenendoos. Versier deze zo mooi als je kunt, de doos niet dicht tapen en vul de doos met nog goed bruikbaar speelgoed, knuffeltjes, nieuwe verzorgingsproducten zoals tandpasta, tandenborstels, mondkapjes, sokken, schriften, pennen en overige schoolspullen. (geen etenswaren).

Een paar spelregels:
· Iedereen kan meedoen aan deze actie, dus jong en oud;
· Elke familie mag net zo veel dozen vullen als hij wil;
· Kunnen jullie ook een foto sturen naar dncactiviteiten@gmail.com als de doos klaar is?

Er zijn 94 kinderen bij Lentara Anak Pelangi verdeeld in de volgende leeftijdscatergorie. Probeer de inhoud op de leeftijd af te stemmen.
· Mocht je meedoen aan de actie laat Bianca Marcon via WA +62 811 9559 500 weten hoeveel dozen je wilt inleveren en voor welke leeftijdscategorie.

· De schoenendozen kunnen ingeleverd worden tijdens de Sinterklaasviering. Mocht je daar niet bij aanwezig zijn, dan kun je met Bianca een afspraak hierover maken.

Uiterste inleverdatum voor de schoenendozen is zaterdag 4 december!