• Oorlogsgravenstichting

Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting gedenkt ongeveer 180.000 Nederlandse Oorlogsslachtoffers. Dit zijn soms militairen maar vaak burgers, mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna - zoals in voormalig Nederlands-Indië. Al deze mensen hebben een verhaal, soms indringend soms kort of eenvoudig.

De Oorlogsgravenstichting gelooft dat het vertellen van deze verhalen in combinatie met een graf bijdraagt aan het besef dat vrede, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. Zij houden de herinnering aan deze mensen levend door hun verhalen te verzamelen en te delen en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven in de wereld. Bijna 25.000 van deze graven bevinden zich in Indonesië verspreid over zeven erevelden in Jakarta, Bandung, Semarang en Surabaya. 

Op de website van de Oorlogsgravenstichting vindt u informatie over de erevelden en de verhalen van de oorlogsslachtoffers. Uiteraard bent u ook van harte welkom een bezoek te brengen aan een van de erevelden.